Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 25 dkg olvasztott vaj
- 1 cs szárított élesztő
- 1/2 evőkanál só
- 2 tojás sárgája a tésztába, a fehérjét félreteszem a tészta kenéshez
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 dl tej
- 1 kis pohár tejföl
- 5 dkg reszelt sajt a pogi tetejére
- 10 levél medvehagyma
A hozzávalókat összedolgozom az 5 dkg sajt és a medvehagyma kivételével. Még a tálban elkezdjük összedolgozni, de ha már nem férünk el benne, akkor nyújtódeszkára boritjuk és ott gyurjuk tovább, mindaddig, amíg szép sima lesz.
Egy gombócot formálunk belőle, letakarjuk, s a deszkán hagyjuk pihenni 20 percet.
20 perc letelte után kinyujtjuk a tésztát és a teljesen apróra vágott medvehagymát rákenjük egyenletesen. Igazából medvehagymát mikor szezonja van, akkor a begyűjtés után feldolgozom. Aprítógépbe apritom a medvehagymát durvaszemű sóval és étolajjal. Csatos üvegbe teszem és a tetejére olívaolajat öntök. Így a hűtőbe tárolva egész évbe van medvehagyma.
Utána egyharmad részét ráhajtom, majd a másik felét is ráhajtom és összetekerem.
10 percig pihentetem.
Majd ezt a gombócot újra kinyújtom és megkenem medvehagymával és az előző módon megint összehajtom és 10 perc pihi.
Majd újra kinyújtom és a tojás fehérjével megkenem, majd megszórom a tetejét reszelt sajttal. Én még megszórom, de nem muszáj, napraforgó maggal.