Cukkinifelfújt burgonya chipsszel



Hozzávalók:
  • 2 közepes saláta cukkini
  • 4 tojás
  • 5 dkg reszelt trapista sajt
  • 10 dkg Anikó sajt
  • 2 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg liszt
  • vaj
  • bors
  • 3 szem burgonya
  • étolaj
Elkészítés:

A cukkinit megmossuk és héjastól lereszeljük. 
A tojást felverjük, majd összekeverem a szétnyomott Anikó sajttal, reszelt trapista sajttal, cukkinivel, az összetört fokhagymával és a felkarikázott hagymával. Meghintjük liszttel és belekeverjük a fűszereket, majd kivajazott tálba öntjük és szép pirosra sütjük.
Jól felforrósítom az olajat. A burgonyát jól megmosom és héjastól legyalulom kb.1mm. vékonyra. De mindig csak egy burgonyát gyalulok le ezért nem ereszt levet és nem kell papírtörlővel itatgatni. Azonnal a forró olajba teszem úgy, hogy ne tapadjanak egymáshoz.
Addig sütjük míg el nem kezd pirulni, majd papírtörlővel kibélelt tálba szedem és sózom, vagy valamilyen fűszerrel, keverékkel megszórom. Én a friss aprított rozmaringra esküszöm.