- 2 közepes saláta cukkini
- 4 tojás
- 5 dkg reszelt trapista sajt
- 10 dkg Anikó sajt
- 2 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg liszt
- vaj
- só
- bors
- 3 szem burgonya
- étolaj
A cukkinit megmossuk és héjastól lereszeljük.
A tojást felverjük, majd összekeverem a szétnyomott Anikó sajttal, reszelt trapista sajttal, cukkinivel, az összetört fokhagymával és a felkarikázott hagymával. Meghintjük liszttel és belekeverjük a fűszereket, majd kivajazott tálba öntjük és szép pirosra sütjük.
Jól felforrósítom az olajat. A burgonyát jól megmosom és héjastól legyalulom kb.1mm. vékonyra. De mindig csak egy burgonyát gyalulok le ezért nem ereszt levet és nem kell papírtörlővel itatgatni. Azonnal a forró olajba teszem úgy, hogy ne tapadjanak egymáshoz.
Addig sütjük míg el nem kezd pirulni, majd papírtörlővel kibélelt tálba szedem és sózom, vagy valamilyen fűszerrel, keverékkel megszórom. Én a friss aprított rozmaringra esküszöm.